Over SNJF

In de visie van SNJF is Special Needs Judo beschikbaar voor eenieder met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zonder uitzondering en in de breedste zin des woords. Het motto van SNJF is “Normaal waar mogelijk, aangepast waar nodig”. De achterliggende filosofie is empowerment van ieder individu, zoals Jigoro Kano Sensei dat voor het judo bedoeld had, en daardoor empowerment voor iedereen:

“Personen met een sociale, lichamelijke of emotionele handicap te helpen om goed in de maatschappij te kunnen functioneren door toepassing van judo”

BenVanDerEng-300x225De SNJF is opgericht als een non-profit ondersteunende organisatie ten behoeve van het SN-judo in Nederland en daarbuiten.

Al sinds enige decennia leveren de oprichters Ben van der Eng en Tycho van der Werff adviezen, ondersteuning en know-how bij het organiseren van toernooien, het classificeren van judoka’s en eigenlijk alles dat met Special Needs Judo te maken heeft. TychoVanDerWerff-300x202
SNJF was de drijvende kracht achter de door de overheid ondersteunde opleiding “Judo in de Zorg”, die expertise garandeert voor daarin opgeleide judoleraren.

De expertise binnen SNJF is beschikbaar voor overheden en particuliere organisaties in binnen- en buitenland.

Onder de vlag van SNJF opereert BeterJudo, het judoteam dat de filosofie van SNJF voluit in praktijk brengt. De resultaten zijn zichtbaar: BTR heeft verreweg het grootste aantal leden met een dangraad van alle SN-judo verenigingen in Europa, en deze graden zijn allemaal door examens behaald.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.