Dangraduaties voor Special Needs judoka’s

U kunt vanaf deze pagina het document Promotiemogelijkheden dangraden voor judoka’s met een beperking downloaden.

Waarom is SNJF zo vasthoudend als het gaat om Dangraduaties voor SN-judoka’s? Allereerst omdat wij vinden dat het het recht van elk mens, en in ons geval van elke SN-judoka, om minstens eéns in hun leven te gaan tot de top van hun kunnen, en om daarin getest en beloond te worden. SNJF vindt dat zwarte banden niet weggegeven horen te worden, op de makkelijke manier behaald met wedstrijdpunten of weggegeven als een speciale eer. Daar zitten teveel mogelijkheden tot fraude of nepotisme in. SNJF is van mening dat de enige correcte weg naar de zwarte band is via een graduatie.
In het bijzonder SN-judoka’s moeten hun zwarte band behalen, vooral als je de volgende anekdote kent die Ben van der Eng ooit overkwam:

Hij sprak met een buitenlandse Special Needs coach, die verklaarde dat “Mijn judoka’s, die krijgen slechts over mijn dode lichaam een zwarte gordel” waarop Ben, hevig verbaasd, vroeg: “Maar waarom dan niet?” en de coach antwoordde: “Awel, wat is mijn gordel dan nog waard, als zulke mensen er ook eentje hebben?”

(…)

..en mensen die zo denken bestaan nog steeds.

(…)

..en daarom moeten Special Needs judoka’s hun band behalen. Eerlijk, onbetwistbaar. Moeilijk? Absoluut. Onmogelijk? Zeker niet.

Het document geeft een overzicht van de verschillende classificaties, biedt richtlijnen voor de promotie van SN judoka’s en de benodigde procedures.

Het document kunt u HIER downloaden.